Brysselin suomalainen koulu – peruskoulu Euroopan sydämessä

Brysselin suomalainen koulu on Suomen opetusviranomaisten hyväksymä esi- ja peruskoulua vastaava ulkomaankoulu. Koulumme on yksityinen koulu, joka tarjoaa suomalaislapsille mahdollisuuden seurata suomalaisen opetussuunnitelman mukaista perusopetusta suomeksi tai ruotsiksi. Koulua ylläpitää Brysselin suomalaisen koulun kannatusyhdistys ry. Koulumme toimii Bryssel-Argenteuil’n Eurooppakoulun alaisuudessa (www.europeanschool.be), ja teemme tiivistä yhteistyötä. Suomalaiset oppilaat voivat halutessaan opiskella myös eurooppalaisen opetussuunnitelman mukaisesti.

Koulumme sijaitsee Waterloossa, Brysselin läheisyydessä, vihreässä ja puistomaisessa ympäristössä. Samalla kampuksella kanssamme toimivat Eurooppakoulun lisäksi Brysselin skandinaavinen koulu  (www.ssb.be) ja Brysselin norjalainen koulu (www.dnsb.be).

Peruskoulun jälkeen oppilaat voivat jatkaa opintojaan IB-lukiossa (www.ssbib.be). Kampuksellamme toimii myös kansainvälinen päiväkoti, jossa on suomen- ja ruotsinkielinen ryhmä 2-5 -vuotiaille lapsille.

Koulumme opetussuunnitelmassa painotetaan mm. kunnioitusta ja tasavertaisuutta sekä kulttuurista moninaisuutta ja monikielisyyttä. Kotimaisten kielten opetuksen lisäksi koulussamme suuressa roolissa on englannin ja ranskan kielten opiskelu. Myös valinnainen saksan ja espanjan opiskelu on mahdollista yläkoulussa ja lukiossa.